Waarom Blijf?

1 op de 5 mensen krijgt dementie.

In Nederland tellen we momenteel 270.000 ouderen met dementie en dit aantal zal in de komende 10 tot 20 jaar verdubbelen tot 540.000. Ondertussen kent de zorg een steeds hoger verloop en ziekteverzuim en is er een tekort aan gespecialiseerd personeel.

De Blijf methode

Blijf zet zorgprofessionals in met een geaccrediteerde contacthond dementie  thuis en in het verpleeghuis. De Ultieme Match, het ideale zorgduo. 

De zorgprofessional werkt bij de zorgorganisatie die een contract met Blijf aan gaat. De contacthond wordt als pup geselecteerd door Blijf en gekoppeld aan een zorgmedewerker. Samen volgt het zorgduo een training en opleiding en krijgen verdere begeleiding. Na acht jaar gaat de hond met pensioen. Gedurende de acht jaar wordt het zorgduo door Blijf begeleid en gecoacht, zodat zij geaccrediteerd en verantwoord kunnen werken. Het trainingsprogramma van Blijf is inmiddels gewaardeerd met een AAI-certificering. AAI-certificering is het kwaliteitskeurmerk voor de inzet van dieren in de zorg. Blijf is de eerste professionele opleider van contacthonden dementie die hieraan voldoet

Door de inzet van de contacthond dementie blijf je langer verbonden met je dierbaren en begrijpen we je beter en passen onze communicatie en jouw leefwereld er op aan.

Het werken als zorgduo maakt het werk voor de zorgprofessional interessanter en zorgt voor meer werkgeluk, en daarmee minder ziekteverzuim en verloop.

De professionele inzet van dementie contacthonden op de werkvloer vergroot de aantrekkelijkheid van het werken in de ouderenzorg en dat is hard nodig.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Ruim 2 procent verblijft in een verpleeghuis. Wij zijn op dit moment actief in 10 verpleeghuizen met 12 zorgduo’s.

© Copyright 2024 - Stichting Blijf | Alle rechten voorbehouden | Colofon