Vacature: instructeur Contacthonden Dementie

Blijf Leert groeit en is op zoek naar collega’s Instructeur Contacthonden Dementie.

Blijf werkt in heel Nederland, onze instructeurs werken vooral in de regio waar ze ook wonen.  Reageer voor 17 mei 2021! 

Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie. Dit doen wij middels het selecteren en plaatsen van contacthonden bij zorgprofessionals. Zij worden door Stichting Blijf begeleid, opgeleid en geaccrediteerd, dit zowel op het vlak van werken met mensen met dementie als het professioneel opvoeden, trainen en inzetten
van contacthonden.

Instructeur Zorgduo Blijf

Als instructeur ben je verantwoordelijk voor de opleiding van de contacthonden dementie, de instructie en begeleiding van zorgprofessionals die samen een BLIJF zorgduo vormen. Dat maakt dat je naar de zorgduo’s toe gaat op hun werkplek, ze tweemaandelijks begeleidt tijdens trainingsmomenten op onze locatie in Heeswijk-Dinther en ze met raad en daad bijstaat per telefoon en beeldbellen. Je werkt onder supervisie van ons Hoofd Opleidingen. Bij medische vragen voor de honden kan je altijd terecht bij onze Specialist Chirurgie Gezelschapsdieren.

Een intensieve interne opleiding

Om een gekwalificeerd BLIJF-instructeur te worden, leiden we jou uiteraard intern op. Deze opleiding bestrijkt een periode van 3 jaar.

Je start daarnaast tijdens de opleiding direct in de praktijk met de zorgduo’s.
Je begint onze interne opleiding als aspirant

BLIJF-instructeur in opleiding en groeit uit tot BLIJF-instructeur. Daar waar je als aspirant BLIJF-instructeur in opleiding nog intensieve ondersteuning krijgt om het unieke programma voor een contacthond dementie ‘in de vingers te krijgen’, wordt van een geaccrediteerd BLIJF- instructeur juist veel zelfstandigheid en initiatief gevraagd. In de eindfase begeleid je onze zorgduo’s als mentor.

De BLIJF-opleiding bestaat uit een praktische opleiding van 2 levels van elk 3 modules van 3 dagen waarin vooral aandacht wordt besteed aan trainen in precisie. Gevolgd door een BLIJF-instructeurs opleiding waarin alle praktische zaken met betrekking tot het werken met de zorgduo’s aan de orde komen. Dit gecombineerd met een programma om je kennis van dementie, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, te vergroten.

Een hondenbaan met hoge eisen

Aan al onze collega’s stellen wij hoge eisen. We zoeken collega’s die ‘honden en mensen’ mens zijn. Natuurlijk moet je het echt interessant en fijn vinden om te werken in een omgeving met mensen met dementie. Wanneer je ook nog gewerkt hebt in de zorg is dat zeker een pré.

Je bent een stabiele persoonlijkheid die met veel verschillende mensen kan afstemmen en een collega op wie wij kunnen bouwen. Je hebt een flexibele werkinstelling en je wilt steeds beter worden in je vak.

Maar we vragen nog meer

Je beschikt over een goed analytisch en observerend vermogen (hbo werk- en denkniveau), je hebt kennis van hondengedrag en aantoonbaar ervaring in het werken met honden en mensen. Je bent goed in het analyseren van (honden)gedrag, ziet nuances en bent bij uitstek in staat om ontwikkeling van gedrag doelgericht te sturen.

Je bent gediplomeerd kynologisch instructeur waarbij je de opleiding afgerond hebt bij een van de erkende opleidingen (zie LICG). Als kers op de taart heb je een vervolgopleiding zoals gedragstherapie afgesloten.

De drempel, om als zorgduo jou vragen te stellen of onzekerheden met je te delen, is er niet.

Kilometers rijden is voor jou geen probleem wat maakt dat een rijbewijs noodzakelijk is.

Blijf als werkgever

Blijf wil een uitdagende plek zijn om te werken met medewerkers die trots zijn op wat we doen en tevreden zijn over de keuzes die worden gemaakt. Juist dan ontstaat er begrip en kan er vanuit daar hard worden gewerkt om het zo goed mogelijk te doen. Samen kunnen en weten we meer dan alleen en vanuit deze wetenschap geven we elkaar ondersteuning en feedback op wat we zien gebeuren. Hiermee groeien we elke dag in wat we van onze honden en zorgprofessionals terug zien.

Dit alles is niet iets dat iemand ‘wel even doet’, maar iets dat constant vraagt om observatie en met elkaar delen hoe het handelen heeft uitgepakt. Doen en observeren, daarvan leren, opnieuw doen en observeren, enzovoort. Bij ons spat het enthousiasme over ons concept eraf en willen we blijven bouwen met een team professionals dat graag samenwerkt en ook op tijd geniet van vrije tijd.

Unieke functie

Wij bieden een unieke functie in een organisatie met zeer betrokken mensen, die samen unieke dingen doen.

Je startsalaris als instructeur zorgduo Blijf in opleiding is € 2.554,- en loopt als instructeur uit tot maximaal € 3.707,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Denk je bij ons te willen werken en ook nog aan alle eisen te voldoen, dan nodigen we je uit ons een e-mail te sturen op het adres vacatures@stichtingblijf.nl. Een bericht met beeld en tekst en een kort overzicht van je ervaring en opleiding o.v.v. sollicitatie Instructeur zorgduo Blijf.

Bij Blijf verrichten we met een kleine groep mensen veel werk dus het kan binnen 24 uur tot twee weken duren voordat we jou antwoord kunnen geven.

Houd rekening met een uitgebreide selectie- procedure waarin het volgen van een deel van de opleiding voordat je kan starten onderdeel is. Tijdinvestering is voor jou, kosten opleiding voor ons.

Download hier de vacature.

© Copyright 2020 - Stichting Blijf | Alle rechten voorbehouden | Colofon