Vacature: GZ Psycholoog

Contacthonden Evert en Lies hebben een GZ Psycholoog nodig

Blijf is op zoek naar twee collega GZ-Psychologen voor ieder minimaal 24 uur.

Had jij ooit al eens een collega met vier poten? Bij ons krijg jij de kans een bijzonder duo te vormen met viervoeter Evert of Lies. Niet zomaar een collega, maar een collega die bij jou komt wonen. Evert en Lies zijn namelijk contacthonden dementie. Naast een thuis zijn zij op zoek naar een “collega voor het leven” om zich samen in te zetten voor mensen met dementie.

Een hondenbaan met hoge eisen

Aan al onze collega’s stellen wij hoge eisen. We zoeken collega’s die  “honden- en mensen-mens” zijn. Natuurlijk moet je het echt interessant en fijn vinden om te werken in een omgeving met mensen met dementie.

Stichting Blijf richt zich op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals in de ouderenzorg voor mensen met dementie.

We zien dat zij het contact met cliënten met dementie verrijken en helpen het ziektebeeld te stabiliseren. Ze bieden een andere kijk op dagelijkse situaties en vinden aansluiting bij de wensen en behoeften van de cliënt. Dat wekte al eerder direct de interesse van de vakgroepen psychologie in de ouderenzorg. Kunnen het hondenbrein en het duurzame emotionele brein van mensen met dementie prima met elkaar communiceren? Kunnen contacthonden helpen de leerprincipes van klassiek en operant conditioneren meer in de vingers te krijgen en bij het daarop inspelen in de behandeling en begeleiding van mensen met dementie?

Onze contacthonden sluiten daarom aan bij de vakgroepen in de zorgorganisaties waar wij mee samenwerken. Belangrijk is hierbij een begeleider die Evert of Lies kan lezen.

We krijgen steeds vaker de vraag vanuit de ouderenzorg, daarom is vanuit Blijf de behoefte ontstaan een collega GZ-psycholoog aan te trekken met een passie voor honden. Een ervaren collega die op zoek is naar een nieuwe dimensie in zijn/haar werk en dieper het vak wil induiken. Iemand die het brein van mensen met dementie nog beter wil begrijpen en gaat ontdekken dat de interactie met een contacthond daar meer inzicht in kan geven.

Aan de slag met Evert of Lies

Eén van de twee wordt vanaf pup jouw nieuwe huisgenoot. Stichting Blijf zorgt er voor dat jullie volledig worden opgeleid, getraind en begeleid om gedurende 8 jaar, een aantal dagdelen per week, samen te kunnen werken. Hierna zullen Evert en Lies met pensioen gaan en als gezinshond bij je blijven. Kosten voor het hele leven van de hond zijn gedekt (incl. voer, benodigdheden, dierenarts, etc).

In je dagelijkse werk houd je je bezig met werkzaamheden als het begeleiden, ondersteunen en behandelen van cliënten; het coachen van zorgteams; deelname aan multidisciplinaire overleggen. Wat deze functie bijzonder maakt is dat:

• Je vanuit Blijf, samen met Evert of Lies, wordt gedetacheerd in de ouderenzorg, langere periodes bij dezelfde ouderenzorg organisatie;
  • Je de therapeutische mogelijkheden van contacthonden gaat ontdekken bij mensen met dementie;
  • Jij input levert voor toekomstige trainingen van zorgprofessionals met contacthonden door de ervaringen die je met jouw contacthond opdoet te delen.

Blijf als werkgever

Blijf wil een uitdagende plek zijn om te werken met medewerkers die trots zijn op wat we doen en tevreden zijn over de keuzes die worden gemaakt. Juist dan ontstaat er begrip en kan er daar vanuit hard worden gewerkt om het zo goed mogelijk te doen. Samen kunnen en weten we meer dan alleen en vanuit deze wetenschap geven we elkaar ondersteuning en feedback op wat we zien gebeuren.

Dit alles is niet iets dat iemand “wel even doet”, maar iets dat constant vraagt om observatie en met elkaar delen hoe het handelen heeft uitgepakt. Doen en observeren, daarvan leren, opnieuw doen en observeren, enz..

Bij ons spat het enthousiasme over ons concept eraf en willen we blijven bouwen met een team professionals dat graag samenwerkt en ook op tijd geniet van vrije tijd.

Onderzoek

Jouw komst geeft ons de kans om samen met vakgroepen psychologie en onze eigen gedragstherapeuten en hondeninstructeurs onderzoek te doen naar de inzet van contacthonden. De toegevoegde waarde van contacthonden in het leven van mensen met dementie kan zo meetbaar worden gemaakt.

Unieke functie

Wij bieden een unieke functie in een organisatie met zeer betrokken mensen, die unieke dingen doen.

• Inschaling en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT;
  • Uren in overleg, maar minimaal 24.

Denk je bij ons te willen werken en ook nog aan alle eisen te voldoen, dan nodigen we je uit ons een bericht te sturen via de pagina op onze website.

Een bericht met beeld en tekst en een kort overzicht van je ervaring en opleiding o.v.v. sollicitatie GZ Psycholoog Blijf .

Bij Blijf verrichten we met een kleine groep mensen veel werk dus het kan binnen 24 uur tot twee weken duren voordat we jou antwoord kunnen geven.

Houd rekening met een uitgebreide selectieprocedure waarin onze honden een belangrijke rol hebben en je ook met een collega zorgduo meedraait .

We zien uit naar je reactie! Je kunt je reactie sturen naar vacatures@stichtingblijf.nl

Vacature downloaden