Blijf in beeld

Labradoodle Grietje laat mensen met dementie weer stralen

Contacthond Grietje is razend populair bij bewoners en personeel van verzorgingshuis De Nieuwe Hoeven in Schaijk. De aaibare labradoodle is getraind als contacthond en wordt ingezet om de bewoners met dementie op te vrolijken. Begeleidster Lieke laat samen met haar hond veel mensen weer stralen.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4224703/labradoodle-grietje-laat-mensen-met-dementie-weer-stralen

Kunnen honden ook worden ingezet bij ouderen met dementie? ‘We zien alleen maar voordelen’

Een proef in verzorgingshuizen: daar worden op dit moment 25 speciaal opgeleide honden ingezet bij ouderen die aan dementie lijden. De dieren blijken uitzonderlijk goed in het leggen van contact. “Zijn ogen beginnen te stralen als Grietje binnenkomt.”

De Nieuwe Hoeven in het Brabantse Schaijk is een van de verzorgingshuizen in Nederland waar op dit moment een proef loopt met zulke ‘contacthonden’.

Lees het hele artikel op de website van Een Vandaag. Je kunt ook de uitzending van NPO Radio 1 terugluisteren via de website van NPO Radio 1.

Radio 5: Knuffelhond voor mensen met dementie

Honden kunnen van enorme waarde zijn voor mensen met dementie. Daarom leidt de Stichting Blijf honden op voor dit doel. Zo gaat Inge Terwindt met hond Tim op huisbezoek. Heel waardevol voor de mensen met dementie én de huisgenoten! Klik hier om het fragment te beluisteren.

Applaus voor Gijs

Dappere duo’s geven samen zorg

Lees hier het hele artikel uit het Blad LosVast.

Magazine LEEF met dementie

Magazine LEEF met dementie : de contacthonden van Stichting Blijf ‘ze weten precies hoe iemand zich voel’. Bekijk hier het magazine.

Kruispunt documentaire Aaibare zorg

In de Week tegen Eenzaamheid én de dag na dierendag een reportage over de troost die honden kunnen brengen. Labradoodles Loena, Harrie en Hendrik maken het leven van veel ouderen een beetje mooier.


Bekijk de documentaire Aaibare Zorg

Blijf Kanjers

Artikelen

De Stentor: Deze hond ziet wat mensen niet kunnen herkennen: ‘Een heel gevoelige teddybeer’

Contacthonden voor mensen met dementie: ‘Er zijn alleen maar voordelen’

Volckaert zet contacthond in voor mensen met dementie

Volckaert in Dongen zoekt: een zorgmedewerker die ook van honden houdt

Bijzondere vacature bij Volckaert: medewerker zorg met contacthond

Tijdens Corona : d’r mag niemand komen en als je dan toch zo’n hondje bij oe het nou da’s zo hé.. ja he.. die hoort hier gewoon thuis.

© Copyright 2023 - Stichting Blijf | Alle rechten voorbehouden | Colofon